Morka s dusenou mrkvou
600 g morčacích pŕs, 2 strúčiky cesnaku, 200 g mrazeného lístkového špenátu, olej, 300 g mrkvy, 1 cibuľa, 1 kocka zeleninového bujónu, 1 citrón, cukor
Ako na to:Morčacie prsia pomocou noža upravíme na plát hrubý 2 cm. Cesnak ošupeme, nadrobno pokrájame a premiešame s čiastočne rozmrazeným špenátom.
Plát mäsa osolíme, natrieme špenátom, preložíme na polovicu a okraje - spevníme grilovacími ihlami alebo špáradlami. Mäso uložíme do vymasteného pekáča, osolíme, podlejeme trochou vody a vo vyhriatej rúre upečieme do mäkka. Mäso vyberieme, výpek zlejeme do rajnice, pridáme očistenú pokrájanú mrkvu, cibuľu, podlejeme 2,5 dcl vody a privedieme do varu. Pridáme bujón a dusíme do mäkka.
Mrkvu ochutíme citrónovou šťavou, cukrom a podávame s upečeným morčacím mäsom.