Kokosky - vianočné pečivo
4 bielka, 80 g krupicového cukru, 200 g múčkového cukru, 150 g strúhaného kokosu, 20 g polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, kôra z citrónu, štipka soli
Ako na to:Z bielkov so štipkou soli ušľaháme sneh do polotuhej konzistencie a po troškách zašľahávame krupicový cukor. Potom všľaháme múčkový cukor, nádobu so snehom vložíme do horúceho kúpeľa a šľaháme, až sa sneh prehreje. Nádobu z vodného kúpeľa vyberieme, po častiach prisypeme kokos a múku a šľaháme do vychladnutia.
Z cesta kladieme alebo striekame malé kopčeky na papier na pečenie. V mierne ohriatej rúre najskôr sušíme 10 minút s otvorenými dvierkami a potom 10 minút so zavretými.
Kokosky by mali byť ružové. Navrchu sú chrumkavé a vo vnútri krehké.