Anjelské rezy
Cesto: 5 žĺtkov, 60 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 5 bielkov, 60 g cukru, 200 g hladkej múky, 1 KL kypriaceho prášku do pečiva, 80 g rozpustenej Hery
Na pokvapkanie: 200 ml kakaového nápoja (napr. granko s mliekom)
Náplň a ozdobenie: 1 balenie krémovej náplne čokoládovej, 200 ml mlieka, 3 PL práškového cukru, 250 ml smotany na šľahanie, 1 zarovnaná PL práškového cukru, 1 balíček smeta-fixu, 1 PL kakaa
Na cesto ušľaháme žĺtka, cukor, vanilkový cukor a soľ do peny. Bielka ušľaháme dotuha s cukrom a vmiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec vmiešame múku s kypriacim práškom a rozpustenú heru.
Cesto rozotrieme na plech a pečieme 40 min. Vychladnutý korpus prepichneme na niekoľkých miestach špajdľou a pokvapkáme kakaom.
Náplň pripravíme z krémovej náplne, mlieka a cukru (3 PL)- a potrieme ňou korpus. Smotanu s cukrom (1 PL) a smeta-sixom ušľaháme dotuha a natrieme na krém. Na 2 hodiny uložíme do chladničky. Posypeme kakaom.