Čokoládové guľôčky

Potrebujeme:

Cesto: 1 balenie kakaového pudingu (250 g), 250 g zmäknutého masla, 2 zarovnané PL práškového cukru
Náplň: 100 g masla, 2 PL prášk.cukru, 2 PL rumu, višne naložené v rume
Na ozdobenie: 1 balíček zdobenia tmavého, 1 balíček zdobenia pestrého

Ako na to:

Na prípravu cesta zmiešame v mise puding, maslo a cukor a vypracujeme hladké cesto. Uložíme na pol hodiny do chladničky.
Na prípravu náplne ručne vymiešame maslo, cukor a rum dohladka. Cesto z chladničky rozdelíme na 20 kúskov a z každého vytvarujeme placku. Do stredu kávovou lyžičkou dáme kúsok náplne a višňu. Ručne tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v tmavom alebo pestrom zdobení. Až do podávania uložíme na chladné miesto.
Tip: Namiesto višní môžeme použiť aj hrozienka naložené v rume. Jadrá vlašských orechov budú lepšie chutiť, keď ich pred použitím do cesta mierne nahrajeme v rúre.

09.02.2011

Podobné recepty