Trojkráľový veniec
Cesto: 1 balenie buchiet, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vajce, 260 ml vlažnej vody, 120 ml oleja
Náplň: 400 g strúhaných lieskových orieškov, 2 vajcia, 150 g cukru, nastrúhanú kôru z jedného chemicky neošetreného citróna, 1 balíček škoricového cukru, 200 ml mlieka, 70 g hrozienok
Na posypanie: 1 PL práškového cukru
Na cesto pridáme do zmesi na prípravu buchiet vanilínový cukor a vajce a cesto pripravíme podľa návodu na obale. Zakryté cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi 60 min.
Na prípravu náplne v mise zmiešame oriešky, vajcia, cukor, citrónovú kôru, škoricový cukrom, mlieko a hrozienka. Z cesta vytvarujeme váľok a vyvaľkáme z neho obdĺžnik s hrúbkou 1 cm.
Na cesto nanesieme náplň a zarolujeme smerom zdola nahor. Pripravenú roládu stočíme od stredu k okrajom tortovej formy a na teplom mieste necháme kysnúť 30 min.
Cesto na niekoľkých miestach prepichneme špajdľou a pečieme 40 min.