Jarný zemiakový šalát s reďkovkou
20 g zemiakov, 100 g reďkovky, 100 g hlávkového šalátu, vňať mladého póru, 100 g jogurtu, 1 vajce, 5 cl acidofilného mlieka, citrónová šťava, soľ, , Zálievka:, jogurt, mlieko, citrónová šťava, soľ
Ako na to:V šupke uvarené zemiaky po vychladnutí ošúpte a pokrájajte na jemné plátky. Reďkovku nastrúhajte, šalát a pórovú vňať pokrájajte na rezance. Všetko dobre premiešajte a zalejte zálievkou. Tú si pripravte zmiešaním jogurtu, mlieka, citrónovej šťavy a dochuťte soľou. Premiešajte a ozdobte plátkami na tvrdo uvareného vajca.
TIP: Šalát je vhodný ako príloha najmä k mäsitým jedlám bez omáčok.