Vianočné pečivo
Cesto: 1 vanilkový struk „Bourbon“, 170 g práškového cukru, 380 g hladkej múky, 250 g zmäknutého masla alebo margarínu, 1 vajce, 1 žĺtok
Náplň: 1 čokoládovo-orieškový krém (typu Nutella)
Na ozdobenie: 1 balenie snehových vločiek, 1 balíček tmavej polevy
Pozdĺžne rozkrojíme vanilkový struk, vyškriabeme z neho dužinu a zamiešame ju do práškového cukru. Zmiešame múku, maslo alebo margarín, cukor s dužinou zo struku, vajce a žĺtok a vypracujeme hladké cesto. Na pol hodinu uložíme do chladničky.
Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou 3 mm a vykrajujeme rôzne tvary, naukladáme na plech a pečieme. Pečieme 12 min. Upečené pečivo necháme vychladnúť a vždy 2 kúsky zlepíme krémom.
Na ozdobenie pripravíme polevu. Polejeme povrch pečiva a ešte tekutú polevu ozdobíme cukrovými snehovými vločkami. Necháme stuhnúť a uložíme na chladné miesto.
Tip: Ak nemáte práškový cukor môžete ho získať z kryštálového cukru. Pomeľte kryštálový cukor v elektrickom mlynčeku na kávu. Alebo dajte kryštálový cukor medzi dve utierky a zľahka ho prežehlíte, dostanete práškový cukor.