Rumové pralinky

Potrebujeme:

Piškótové cesto: 3 vajcia, 150 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 150 g hladkej múky, 60 ml vody, 70 ml rumu, 1/2 fľaštičky rumovej arómy, 60 g práškového cukru, 1/2 balíčka tmavej polevy
Na namáčanie a obalenie: 1 balíček tmavej polevy, 100 g nastrúhanej čokolády na varenie

Ako na to:

Na cesto ušľaháme vajcia, cukor a vanilkový cukor do krémovej konzistencie (asi 7 min). Múku preosejeme do misy s vyšľahanými vajcami a vmiešame.
Cesto rozotrieme na plech a pečieme 12 min. Upečenú piškótu vyklopíme na papier na pečenie posypaný cukrom. Papier potrieme vodou a stiahneme. Vychladnutú piškótu nakrájame na malé kúsky a dáme do misy.
Do misy pridáme ku kúskom piškóty vodu, rum, rumovú arómu, cukor, polevu rozpustenú podľa návodu na obale a všetko spracujeme na hmotu. Z hmoty tvarujeme guľôčky s veľkosťou vlašského orecha.
Dáme na 2 hodiny do chladničky. Guľôčky namáčame v poleve a obalíme v čokoláde. Uchovávame v chlade v uzatvorenej nádobe.
Tip: Pralinky môžeme pripraviť aj zo 400 g zvyšného piškótového cesta.

06.01.2011

Podobné recepty