Sviatočný šalát
500 g zemiakov, 1 menšie jablko, 100 g parmskej šunky, 5 prepeličích vajíčok, 1 malá cibuľa, 80 g hrášku, 80 g mrkvy, 50 g zeleru, 50 g petržlenu, 3 kyslé uhorky, soľ, korenie, hnedý cukor, citrónová šťava, 2 lyžice majonézy Light, 1 lyžica Dijonnaise
Ako na to:Uvarené a ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, uvarené a olúpané vajíčka nakrájame na štvrťky, ošúpané jablko bez jaderníka pokrájame na menšie koky, cibuľu nakrájame na jemno, parmskú šunku na rezančeky, varenú zeleninu na kocky. Z ostatných ingrediencií vymiešame dressing a všetko zľahka premiešame.
Tip: Aby si zelenina zachovala krásnu farbu a zostala čerstvá, krátko ju povarte a potom rýchlo schlaďte vo vode s ľadom.