Šalát s olivami
1 kg zemiakov, soľ, korenie, 2 stonky stopkového zeleru, 2 jablká, 100 g hrášku, 100 g nakladaných cibuliek, 250 ml majonézy light, 100 g kyslej smotany, 80 g zelených a čiernych olív, 4 sušené paradajky, bazalku, 2 cherry paradajky
Ako na to:Zemiaky uvaríme a vychladnuté nakrájame na hranolčeky, osolíme a okoreníme. Zeler ošúpeme a nakrájame na tenké plátky, jablká nakrájame na rezance. Zemiaky zmiešame s jablkami a so zelerom, pridáme hrášok, cibuľky, majonézu light, kyslú smotanu a všetko spolu premiešame. Potom ešte pridáme na kolieska nakrájané olivy, na rezance nakrájané sušené paradajky, nasekanú bazalku a znovu opatrne premiešame.
Hotový šalát ozdobíme cherry paradajkami a listom bazalky.
Tip: Zemiaky môžete pokojne pripraviť aj bez vody a budú oveľa zdravšie a uchovajú si hodnotu. Stačí, keď ich vložíte do špeciálnej kameninovej nádoby (ide o tvrdý glazúrovaný keramický materiál). Takto pripravené zemiaky si uchovajú všetky vitamíny i minerálne látky.