Francúzsky pečený kapor
600 g zemiakov, soľ, 1 PL masti na vymastenie misy, 2 vajcia uvarené natvrdo, 50 g postúhaného syra, potlčenú rascu, 4 porcie kapra, 1 citrón, zelenú petržlenovú vňať, 1 lyžica masla, citronová šťava, 1 PL kôpru posekaného nadrobno
Ako na to:Zemiaky pokrájame na osminky a varíme. Scedíme, poukladáme do misy, posypeme uvareným vajcom posekaným nadrobno, postrúhaným syrom a potlčenou rascou a navrch uložíme porcie kapra. Každú porciu niekoľkokrát narežeme, do otvorov poukladáme plátky citróna, osolíme posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme roztopeným maslom a citrónovou šťavu, vložíme do rúry a pečieme.
Hotové porcie kapra ozdobíme druhým uvareným vajcom pokrájaným na osminky a posypeme kôprom.