Šalát s hubami

Potrebujeme:

500 g zemiakov, 2 jarné cibuľky, 2 PL rastlinného tuku, 2 PL hnedého cukru, balzamikový ocot, 1 pohár nakladaných húb, 180 g majonézy light, 1 PL kremžskej horčice, čerstvé mleté korenie, soľ, lístky rukoly

Ako na to:

Zemiaky uvaríme v šupke. Cibuľku nakrájame na tenké kolieska a osmažíme na rastlinnom tuku. Hneď ako začne zlatnúť, pridáme cukor, trochu octu a necháme odpariť všetku tekutinu.
Zemiaky, scedené huby a cibuľku zmiešame, pridáme majonézu light a horčicu, zľahka premiešame a dochutíme korením. Pred podávaním ozdobíme lístkami rukoly.
Tip: Zemiaky môžete namiesto varenia upiecť v šupke na hrubozrnnej soli – lepšie tak nasiaknu majonézový dressing.

04.02.2011

Podobné recepty