Kapustnica s feferónkou
1 kg kyslej kapusty, 400 g údených kuracích rezňov, 500 g cibule, 100 g sušených húb, 100 g sušených sliviek, feferónky, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, bobkový list, cesnak, olej, kyslú smotanu na ozdobenie
Ako na to:Cibuľku najemno nakrájame a na oleji dozlata orestujeme. Pridáme mletú papriku a pomiešame. Po spojení cibuľky a mletej papriky pridáme kyslú kapustu, bobkový list, čierne korenie a zalejeme vodou. Po cca 45 min pridáme na kocky nakrájané údené kuracie rezne a nakrájané huby a dusíme domäkka.
Pred koncom varenia pridáme slivky, feferónky (podľa chuti) a dochutíme soľou. Pri servírovaní ozdobíme kyslou smotanou.
Tip: Dodajte vášmu jedlu príjemnú vôňu. Kyslá kapusta získa jemnú ovocnú arómu, ak ju uvaríme s trochu jablkovej šťavy.