Perníkové trifle
5 ks mikulášskeho perníka, 1 l mlieka, 80 g krémového prášku, 50 g vanilkového cukru, 100 g kryšt. cukru, 300 ml šľahačkovej smotany, 1 ČL škorice, 7 dcl zaváraných sliviek, 300 ml šťava zo zaváraných sliviek, 3 ks plátkovej želatíny
Ako na to:Plátky želatín necháme napučať v studenej vode. Následne zohrejeme slivkovú šťavu a roztopíme v nej želatínu.
Dno dezertných pohárov posypeme na kocky nakrájanými slivkami, zalejeme želatínovou hmotou a necháme stuhnúť. Uvaríme mlieko, kryšt. cukor, vanilkový cukor a Zlatý klas. Do vzniknutého pudingu vmiešame 100 ml jemne vyšľahanej šľahačky. Pripravenú pudingovú zmes nalejeme na želatínovú vrstvu.
Perník nakrájame na kocky a posypeme ním pudingovú vrstvu. Po vychladnutí pudingovo-perníkovej vrstvy nastriekame na ňu zvyšok vyšľahanej šľahačky zmiešanej so škoricou (podľa chuti ju možno vyšľahať aj s kryšt. cukrom).