Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
pre 4 osoby
500 g mletého mäsa, 2 mrkvy, 4 menšie cibule, ½ pohára oleja, pohár ryže, 2 lyžice paradajkového pretlaku, mletá sladká červená, paprika, soľ a mleté čierne korenie
Mleté mäso ochutíme soľou a korením a vymiešame so surovou ryžou.
Cibuľu nakrájame na kocky, do sklovita opečieme a pridáme k nej aj nahrubo nastrúhané mrkvy. Opekáme všetko spolu cca 5 minút na slabšom plameni.
Cibuľu s mrkvu vymiešame s paradajkovým pretlakom a odstavíme zo sporáka.
1/3 zo cibuľovo-mrkvovej zmesi vymiešame s mäsom a vyformujeme z nich menšie guličky.
Tieto mäsové guličky uložíme späť ku zvyšnej mrkve a cibuli, podlejeme vodou a varíme prikryté cca 40 minút.