Silný nedeľný vývar

Potrebujeme:

Pre 8 osôb
500 g kura, 400 g hovädziny, kapusta, sušené huby, zeleninová zmes na polievku, bobkový list, anglické korenie, čierne korenie celé, soľ

Ako na to:

Hovädzinu aj kura vložíme do väčšieho hrnca, pridáme očistenú zeleninu, huby, bobkový list, anglické aj čierne korenie.
Všetko zalejeme dvoma litrami vody, privedieme do varu, kedy plameň stíšime a polievku varíme 2 hodiny, počas ktorých lyžicou odoberáme vytvárajúcu sa penu.
Po hodine do polievky pridáme kapustu a na panvici opečenú cibuľu.
Po ďalšej hodine vyberieme mäso aj zeleninu, vývar precedíme a podľa potreby dochutíme korením.
Vývar podávame s klasickými rezancami, prípadne so zemiakovými plackami.

04.03.2011

Podobné recepty