Chutné obložené sendviče
300 g šunky pražskej alebo inej podľa chuti, 200 g salámy nakrájanej na jemné kolieska, 300 g tvrdého syra, maslo, 4–5 vajíčok uvarených natvrdo, 3-4 ks kyslej uhorky, 1-2 červené kapie alebo červená paprika, 1-2 zelené paprika, 2-4 paradajky, 2-3 sendviče alebo čerstvý chlebík
Ako na to:Pripravíme si sendviče, alebo čerstvý chlebík a dáme uvariť 4-5 vajíčok na tvrdo. Kyslé uhorky narežeme na tenké krúžky, 1-2 červené kapie, alebo červenú papriku narežeme na jemné kolieska. Na chlebíčky dáme iba polovičky, tak isto aj zelenú papriku aj paradajky nakrájame takým istým spôsobom a dáme ich do pripravených misiek.
Paradajky dávame podľa veľkosti. Syr zatiaľ nestrúhame, nastrúhame ho až na koniec. Ak sú vajíčka uvarené a vychladené nakrájame ich na kolieska.
Pripravíme si oválnu misu a začneme pripravovať chlebíčky.
Sendvič namažeme maslom, dáme naň šunku, salám - 2 kolieska preložené cez seba, na to položíme koliesko paradajky (podľa veľkosti môžu byť polovičky), potom dáme koliesko vajíčka, kapiu alebo červenú papriku a zelenú papriku.
Chlebíčky začneme ukladať na misu v dolnej rade vedľa seba a na ne postrúhame syr na jemno. Ďalšia rada sa ukladá na ne šikmejšie, znova sa postrúha syr na jemno a tak sa pokračuje až po vrch, robí sa viac rád = pyramída. Chlebíčky sa pri ukladaní postupne uberajú, až na vrchu ostane jeden, alebo dva chlebíky. Na každú radu sa postrúha na jemno syr a až na koniec sa postrúha syr na husto, aby sendviče nebolo ani vidno.
Namiesto sendviča sa dá použiť aj čerstvý chlebík. Takáto misa sa používa pri sviatočných, rodinných príležitostiach, alebo výročiach.