Španielske špagety s mandľami
1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 2 červené papriky, 3 PL olivového oleja, 400 g mletého mäsa, 400 g drvených rajčín v konzerve, 150 ml bieleho vína, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL mletej sladkej papriky, štipka mletej škorice, 1 ČL mletej rasce, 100 g mandľových lupienkov, 80 g hrozienok, 400 g špagiet, petržlenová vňať na ozdobu
Ako na to:Cibuľu a papriky nakrájame na kocky, cesnak na plátky.
V hrnci rozohrejeme olej a osmažíme na ňom cibuľu s cesnakom. Pridáme mäso a orestujeme ho. Vmiešame drvené rajčiny a papriku. Podlejeme vínom, osolíme, okoreníme a poprášime mletou paprikou, škoricou a rascou.
Asi po 20 minútach vmiešame mandle s hrozienkami a necháme ich zohriať.
Špagety uvaríme. Rozdelíme ich na taniere a prelejeme omáčkou. Jednotlivé porcie dozdobíme posekanou vňaťou a podávame.