Chutný cestovinový šalát s kuracím mäskom a kukuricou
cestoviny, kuracie prsia, cherry paradajky, sladká kukurica, biely jogurt, kečup, syr v črievku, strúhaný syr, olivový olej, mleté čierne korenie, soľ, bazalka, oregáno, sladká mletá paprika
Ako na to:Cestoviny (najlepšie špirálky, motýliky, malé kolienka...) uvaríme al dente. Po uvarení prepláchneme, pokvapkáme olejom a necháme voľne vychladnúť. Občas premiešame, nech sa nezlepia.
Umyté kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, okoreníme, opaprikujeme, osolíme a podusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.
Nálev si pripravíme zmiešaním jogurtu s kečupom a syrom v črievku. Kečupu dáme len trocha, nech je nálev svetlo oranžový/ružový. Dobre premiešame, nech tam nie sú hrčky zo syra. Pridáme štipku soli, mletého korenia, štipku papriky, bazalky a oregána a opäť premiešame. Vlejeme do vychladnutých cestovín a premiešame.
Pridáme vychladnuté kuracie kúsky, sladkú kukuricu, cherry paradajky prekrojené na štvrtinky, opäť zľahka premiešame a dáme vychladiť do chladničky.
Podávame studené s nastrúhaným syrom, prípadne ozdobené bylinkami.