Chatový guláš po brezoviansky

Potrebujeme:

mäso (hovädzie alebo bravčové podľa chuti) gramáž podľa počtu osôb, 5 stredne veľkých zemiakov, 1 veľká cibuľa, vegeta, drvená rasca, mleté čierne korenie, červená mletá paprika, 5 strúčikov cesnaku, olej alebo masť, 2ks hovädzí bujón

Ako na to:

Cibuľu nakrájame a speníme na masti. Mäso nakrájame na drobné kúsky, vložíme do misky, posypeme vegetou, korením a červenou paprikou. V miske premiešame rukou a prelejeme trochou oleja.
Pridáme do spenenej cibuľky a mäso miešame, kým sa opečie a pustí šťavu. Pridáme vodu a varíme, kým mäso nezmäkne úplne (pri hovädzine to môže trvať aj viac ako 2 hodiny).
Keď je mäsko mäkké, pridáme nakrájané zemiaky a pretlačený cesnak. Jeden surový zemiak nekrájame, ale nastrúhame na jemno, to nám guláš zahustí. Počkáme kým sa uvaria zemiaky a môžme jesť. Nepoužívame múku ani zápražku!
Ak by sme chuť vodou moc zriedili, treba podľa chuti hodiť do guláša bujón.

09.04.2011 | autor:

Podobné recepty