Bravčové stehno v jemnej omáčke
600 g bravčového stehna, 150 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, olej, 1 lyžička kari korenia, 150 ml červeného vína, 100 g anglickej slaniny, so, mleté čierne korenie, 200 ml kyslej smotany, cukor
Ako na to:Bravčové stehno pokrájame na rezne, mierne naklepeme, osolíme a ochutíme mletým čiernym korením. Na rozohriatom oleji opražíme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme kari korenie a premiešame. Pridáme mäso, na tenké plátky pokrájanú slaninu a spolu krátko opražíme.
Očistenú koreňovú zeleninu postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme k mäsu, podlejeme vínoma dusíme takmer domäkka.
Mäso vyberieme, zeleninu rozmixujeme, dolejeme vodou a necháme zovrieť. Vložíme mäso a uvaríme domäkka. Smotanu rozšľaháme a za stáleho miešania vylejme do omáčky.