Plnené morčacie prsia
750 g morčacích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, olej, 1 cibuľa, 150 g šampiňónov, 3 vajcia, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate
Ako na to:Morčacie prsia upravíme ostrým nožom na 2 cm hrubý plát. Mierne naklepeme a osolíme.
Na oleji speníme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, pokrájané šampiňóny, osolíme a opražíme. Rozšľahané vajcia vylejeme na šampiňóny a za stáleho miešania necháme stuhnúť. Pridáme petržlenovú vňať, premiešame a plnkou natrieme pripravený plát mäsa.
Zvinieme do rolády, pevne zviažeme miťou a uložíme do pekáča. Natrieme olejom, posypeme mletou červenou paprikou, podlejeme trochou vody a upečieme. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame vodou.