Kapustníky
500 g polohrubej múky, 1/2 lyžičky soli, 30 g droždia, 320 ml vlažnej vody
Plnka: 500 g kyslej kapusty, 2 uvarené zemiaky, 120 g oravskej slaniny, 120 g klobásy, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, majorán
Múku preosejeme, premiešame so soľou, pridáme droždie, rozmiešané vo vode a vypracujeme tuhšie cesto. Na teplom mieste ho necháme vykysnúť. Zemiaky prelisujeme a zmiešame s vyžmýkanou kapustoou. Pridáme nadrobno pokrájanú a opraženú slaninu, cibuľu i klobásu. Osolíme, ochutíme a dobre premiešame.
Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a pokrájame na štvorce. Na každý dáme za lyžicu plnky a vytvarujeme bochníčky. Vyprážame ich vo väčšom množstve tuku.