Držky na paprike so škvarkami a údeným
800 g varené hovädzie držky, 600 g údené mäso, 150 g cibule, 100 g oleja, 50 g hladkej múky, ½ l hovädzieho vývaru, 150 g anglickej slaniny, 100g kyslej smotany, majoránka, cesnak, pažítka, mletá paprika, mleté biele korenie, soľ
Ako na to:Na rozpálenom oleji speňte nadrobno pokrájanú cibuľu, zaprášte múkou a orestujte. Pridajte mletú papriku a ihneď zalejte hovädzím vývarom. Dôkladné povarte, pridajte na tenké rezance nakrájané uvarené držky, ochuťte pokrájaným cesnakom, majoránkou, bielym korením a soľou. Poduste 15 min. a pridajte kyslú smotanu. Anglickú slaninu nakrájajte na menšie kocky rozškvarte ich a jednotlivé porcie posypte. Pridajte plátky domáceho údeného. Ozdobte posekanou pažítkou, pripadne nadrobno pokrájanou červenou paprikou.