Zemiakovo – zelerové pyré
Potrebujeme:
zemiaky, zeler, vody, maslo, smotana, petržlenová vňať, korenie, soľ
Ako na to:Zeler dobre umyte a uvarte do mäkka. Olúpte ho a prelisujte spolu so zemiakmi. Zemiaky uvarte, olúpte a prelisujte. Vložte do hrnca, postavte na mierny oheň a za stáleho miešania pridajte trochu masla a smotanu. Dochuťte korením a soľou, dajte do predhriatej misky a ozdobte petržlenovou vňaťou.
08.11.2006
Podobné recepty
Dusené zelerové stonky s bylinkami, Paradajková šťava, Bôčiková roláda, Údená rolka s hrachovým pyré, Pistáciový krém s jahodovým pyré, Špagety s plodmi mora, Panzerotti s gaštanovým pyré, Zelerové placky, Grilovaný kurací steak s karotkovo-zemiakovým pyré, Sójové mäso s brokolicou, zemiakovo-mrkvová kaša