Ovocná torta so šľahačkou

Potrebujeme:

6 vajec, 150 g práškového cukru, 80 g mletých orechov, 150 g polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 6 lyžíc vody, 2 šľahačky v prášku, ľubovoľné ovocie na ozdobenie
Plnka: 300 ml mlieka, 1 puding s ananásovou príchuťou, 100 g masla, 250 ml ananásového kompótu, 1 lyžica želatíny, 3 lyžice kryšt. cukru

Ako na to:

Bielka vyšľaháme s polovicou prášk. cukru na tuhý sneh. Po jednom všľaháme žĺtka, striedavo po lyžiciach vmiešame preosiatu múku, premiešanú s kypriacim práškom, vlažnú vodu a orechy.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, zarovnáme a upečieme.
Vychladený korpus prekrojíme, natrieme plnkou, na ňu rozložíme ananásový kompót, zakryjeme korpusom a necháme stuhnúť. Potom vrch aj boky natrieme vyšľahanou šľahačkoou a ozdobíme ovocímm.
Plnka: Z mlieka a pudingu uvaríme krém. Do vlažného všľaháme maslo a necháme vychladiť. Šťavu z kompótu premiešame so želatínou, necháme trochu napučať a vmiešame do vychladeného krému. Krém vyšľaháme dohladka ručným elektrickým šľahačom.

14.04.2011

Podobné recepty