Hovädzie mäso stroganov

Potrebujeme:

600 g hovädzej roštenky, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, 1 cibuľa, olej, 1 lyžia kečupu, 100 ml hovädzieho vývaru, 100 g kyslej pochúťkovej smotany, petržlenová vňať

Ako na to:

Hovädziu roštenku pokrájame na rezne a potom na rezance. Osolíme, okoreníme, poprášime hladkou múkou a premiešame.
Na panvici zohrejeme trochu oleja a za stáleho miešania mäso opekáme asi 5 min. Potom ho vyberieme, do výpeku dáme očistenú pokrájanú cibuľu a opražíme. Mäso vložíme späť do výpeku, pridáme kečup, podlejeme vývarom a krátko povaríme.
Pred podávaním pokvapkáme kyslou smotanou a posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.

14.04.2011

Podobné recepty