Pečený plnený bôčik
750 g bravčového bôčika, 2 žemle, 100 ml mllieka, 1 vajce, 2 hydinové pečene, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, majorán, olej
Ako na to:Bravčový bôčik upravíme tak, že ostrým nožom narežeme otvor, čím vznikne vrecko. Žemle pokrájame, vložíme do misy a zalejeme teplým mliekom. Pridáme vajce, pomleté hydinové pečene, očistenú pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme, ochutíme majoránom a premiešame. Plnkou naplníme upravený bôčik, otvor zašijeme alebo uzavrieme grilovacími ihlami a kožu ozdobne narežeme. Uložíme do vymasteného pekáča, osolíme, pokvapkáme olejom a podlejeme vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre domäkka. Počas pečenia polievame výpekom a odľa potreby podlievame vodou.