Tvarohový koláč

Potrebujeme:

6 vajec, 240 g práškového cukru, 1 PL vody, 240 g hrubej múky, 1/2 kypriaceho prášku, maslo a múka na plech
Plnka: 500 g jemného tvarohu, 250 g masla, 150 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, citrónová kôra, 50 g čokolády na strúhanie

Ako na to:

Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom a vodou, pridáme múku, kypriaci prášok a zo šiestich bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Zľahka premiešame a pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Medzitým vymiešame tvaroh s maslom, práškovým a vanilínovým cukrom a postrúhanou kôrou z citróna.
Na upečenú, vychladnutú piškótu dáme tvarohový krím, nožom ho rovnomerne rozotrieme a posypeme postrúhanou čokoládou.

19.04.2011

Podobné recepty