Veľkonočný zeleninový šalát
100 g mrkvy, 100 g zeleru, soľ, 100 g karfiolu, 200 g uvarených zemiakov, 1 väčšia cibuľa, 100 g kyslých uhoriek, ocot podľa potreby, 1 PL oleja, mleté čierne korenie, vňať
Ako na to:Umytú, očistenú mrkvu a zeler uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Pridáme karfiol a dovaríme.
Uvarenú zeleninu z vody vyberieme, necháme odkvapkať. Mrkvu a zeler pokrájame na malé kocky. K zelenine pridáme uvarené, olúpané a na kocky pokrájané zemiaky, nadrobno pokrájanú cibuľu, uhorky a všetko zalejeme vychladnutou vodou zo zeleniny, v ktorej sme rozmiešali podľa potreby cukor, ocot, olej a mleté čierne korenei. Šalát premiešame, posypeme pokrájanou vňaťou.