Rizoto s bravčovým mäsom
400 g bravčového mäsa bez kosti (plece alebo rameno), 280 g ryže, 40 g masti, 1 cibuľa, 200 g papriky, 4 lyžice rajčiakového pretlaku (alebo 6 lyžíc kečupu), 60 g tvrdého syra, mletá paprika, soľ
Ako na to:Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, zasypeme mletou paprikou. Po spenení mäso pokrájame na drobné kocky a rajčiakový pretlak zalejeme trochou vriacej vody, osolíme a dusíme pod pokrievkou, až kým nie je mäso mäkké a tekutina odparená. Prebratú ryžu opláchneme studenou vodou a pridáme k mäsu spoločne s pokrájanými paprikami. Zalejeme vodou (na šálku ryže 1/2 šálky vody), osolíme a dusíme.
Hotové rizoto premiešame a na tanieroch posypeme strúhaným syrom.