Baranina na rošte

Potrebujeme:

600 g baranieho karé, soľ, mleté čierne korenie, olej, 50 g masla, 1 cibuľa, 20 g hladkej múky, mlieko, 20 g strúhaného syra, 1 ČL grilovacieho korenia

Ako na to:

Mäso zbavíme prebytočného tuku, umyjeme, narežeme na rezne, trochu ich naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme po obidvoch stranách olejom a pečieme na rošte spolu asi 8 min. Počas pečenia potierame mäso olejom rozmiešaným s grilovacím korením. Do pekáča dáme opečené rezne, potrieme cibuľovou zmesou, posypeme strúhaným syrom a v dobre vyhriatej rúre zapečieme.
Cibuľová zmes: Na masle speníme na tenké plátky pokrájanú cibuľu, poprášime múkou, zalejeme troškou mlieka a dobre povaríme, by zmes bola hustá. Potom ju prelisujeme.

20.04.2011

Podobné recepty