Vyprážané jablká
1 kg jabĺk, 3 dcl mlieka, 200 g hladkej múky, 2-3 lyžice hrubej múky, 2 žĺtka, š-4 lyžice rumu, štipka soli, sneh, 400 g oleja
Ako na to:V miske rozmiešame hladkú múku, soľ, žĺtka a rum, za stáleho miešania prilievame mlieko a urobíme hladké cesto. Nakoniec zľahka zamiešame tuhý sneh.
Kyslasté jablká olúpeme a pokrájame na kolieska hrubé asi 1 cm. Jadrovníky pozorne vykrojíme. Jablká potom obalíme v hrubej múke a v ceste, vkladáme do horúceho oleja a doružova vypražíme. Obaľujeme tak, že jablko napichneme na vidličku a pozorne ponoríme do cesta. Vypražené jablká necháme odkvapkať a obalíme vo vanilínovom alebo škoricovom cukre. Podávame teplé.