Zemiaková kaša s makadamovými orechmi
1 kg sladkých zemiakov (batáty), 50 dkg zemiakov, 10 dkg makadamových orechov, 20 dkg póru, 6 hviezdičiek badyánu, 40 dcl mäsového vývaru, 20 dkg bylinkového masla, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Batáty aj zemiaky umyte a na plechu ich v rúre pečte v celku. Orechy posekajte a na panvici na sucho opražte dozlatista. Pór umyte, nakrájajte na kolieska a poduste domäkka spoločne s badiánom a vývarom. Do duseného póru pridajte 1 PL masla, osoľte a okoreňte. Upečené zemiaky a batáty rozkrojte, vydlabte lyžicou a vložte do misy. Do tejto zmesi nalejte dusený pór, pridajte zvyšok masla, makadamové oriešky a všetko spoločne rozšľahajte.
TIP: Kašu môžete podávať zdobenú zeleninou.