Zemiakové koláčiky
250 g uvarených zemiakov, 250 g krupicovej múky, soľ, 20 g práškového cukru, 1 citrón, 40 g masla, 2 žĺtka, 2,5 dcl mlieka, 20 g droždia, 1 vajce, olej, 1 vanilínový cukor
Ako na to:Uvarené olúpané zemiaky postrúhame, pridáme múku, trošku soli, práškový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, maslo a žĺtka.
Z vlažného mlieka a droždia urobíme kvások, pridáme ho k múke a vypracujeme cesto, ktoré necháme podkysnúť. z cesta vyváľame plát, ktorý pokrájame na štvorce, naplníme plnkou (orechová, maková a pod.), rohy nad plnkou spojíme a koláčiky dáme na vymastený plech, potrieme rozšľahným vajcom, chvíľu necháme podkysnúť a potom ich v dobre vyhriatej rúre upečieme do ružova.
Upečené koláčiky posypeme vanilínovým cukrom.