Vyprážané kuracie prsia s hubovou omáčkou
Potrebujeme:
400 g vykostených kuracích pŕs, 250 g šampiňónov, 1 cibuľa, 2 PL hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 1 dcl smotany, ocot, vňať
Na obaľovanie: hrubá múka, 2 vajcia, strúhanka, olej
Prsia umyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v trojobale. Na rozpálenom oleji vypražíme. Šampiňóny umyjeme, osušíme, nakrájame na štvrťky. Cibuľu pokrájame nadrobno,opražíme, pridáme šampiňóny a udusíme domäkka. Posolíme, okoreníme, zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku, varíme asi 10 min a dochutíme octom. Nakoniec posypeme nakrájanou vňaťou.
27.04.2011
Podobné recepty
Šťavnaté vyprážané kuracie rezne v kyslej smotane, Kuracie prsia s bylinkami, Kuracie prsia Alfrédo, Kuracie prsia plnené syrom a šunkou, Kuracie prsia plnené s marhuľami a marhuľovou omáčkou, Grilované kuracie prsia, Bami Goreng, Kuracie prsia s horčicovou omáčkou a cibuľkou, Grilované kuracie prsia s broskyňovou omáčkou, Kuracie prsia s broskyňou