Zapekané zemiaky na smotane
Potrebujeme:
1 kg múčnatých zemiakov, 1 PL masla, 400 g smotany, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, muškátový orech
Ako na to:Zemiaky očistite a nakrájajte na tenké plátky. V malom hrnčeku rozpustite maslo, vymastite ním plytkú ohňuvzdornú formu a dajte do nej šupinovité zemiaky. Prehrejte smotanu, pridajte pretlačený cesnak, osoľte okoreňte korením a strúhaným muškátovým orieškom, nechajte prejsť varom. Zemiaky zalejte ochutenou smotanou a vo vyhriatej rúre zapekajte 45 min. pri 200 °C.
09.03.2007
Podobné recepty
Zapekané zemiaky s jogurtom, Zapekané zemiaky s Morca dellou, Kapustovo-zemiaková polievka, Kurča na smotane a zemiakoch, Pečené zemiaky s pochúťkovou smotanou, Zemiaky zapekané s jablkami, Zapekané kurča Monicelli, Franzúske zemiaky, Zapekané filé so zemiakmi a karí, Zapekané zemiaky s balkánskym syrom