Kapor na ukrajinský spôsob
800 g kapra, soľ, hladká múka, asi 4 lyžice oleja, 50 g cibule, 4 zelené papriky, 2 lyžice rajčiakového pretlaku alebo 300 g čerstvých rajčiakov, lyžička masti
Ako na to:Očisteného kapra po dĺžke chrbta rozrežeme, kožu striahneme, mäso zbavíme kostí a pokrájame na rovnako široké diely. Papriku, rajčiaky a cibuľu umyjeme a pokrájame.
Pripravené rybie mäso obalíme v hladkej múke a na horúcom oleji z oboch strán prudko opražíme (asi päť-šesť minút). Lopatkou potom opatrne vyberieme a poukladáme na teplú misu.
Do tuku z praženia pridáme lyžičku masti, pokrájanú cibuľu, papriku, rajčiaky alebo rajčiakový pretlak a spolu dusíme, až kým zelenina nie je celkom mäkká. Potom šťavu precedíme, zeleninu do nej pretlačíme, osolíme, nalejeme na pripravenú rybu na mise a necháme trocha vychladnúť. Podávame s chlebom.