Slimáčiky z tofu
300 g hrubej múky, 200 g hladkej múky, 250 g tuku, 100 g údeného tofu, 100 ml mlieka, 20 g čerstvého droždia, 1 lyžička cukru, 2 lyžičky soli, 1 vajce na potretie
Ako na to:Z múky, tuku, lyžičky soli, 60 g strúhaného syra a kvásku zmiesime cesto a necháme ho vykysnúť. Znova ho vymiesime, sformujeme do valca a ten rozkrájame na 6 rovnakých častí.
Každú časť rozvaľkáme na placku hrubú 1-1,5 cm a pokrájame ju ako tortu na 16 rovnakých dielov. Sformujeme závitky (od širšieho konca), uložíme ich na suchý plech, potrieme rozšľahaným vajičkom a posypeme zvyškou tofu zmiešaného s lyžičkou soli. Dáme do vyhriatej rúry a upečieme doružova.