Mleté mäso s lečom
300 g cestoviny, 4 vajcia, 120 g syra, strúhanka, 300 g mäsa, 3 PL oleja, 1 cibuľa, 3 PL rajčiakového pretlaku, 150 g leča, feferónky alebo ostrá mletá paprika, sladká paprika, cesnak, korenie, soľ
Ako na to:Pomleté mäso opražíme na cibulke, vmiešame rajčiakový pretlak s paprikou, pridámem lečo, rozotretý cesnak, korenie, soľ, zalejeme niekoľkými lyžicami vody a udusíme. Pridáme posekané feferónky a zmiešame s polovicou nastrúhaného syra a uvarenými cestovinami.
Zmes rozdelíme do 4 vymastených gratinovacích nádob alebo dáme do väčšej misy, urobíme jamky, rozbijeme do nich vajcia a zapečieme. Asi po 2 min posypeme syrom a dopečieme.
Podávame so šalátom.