Hrozienkové špice
100 g orechov, 100 g detských piškót, 100 g hrozienok, 70 g kryšt. cukru, 1,5 dcl vody, 1 dcl rumu, mandľové rezance na ozdobu, papierové košíčky
Poleva: 150 g čokolády na varenie, 100 g stuženého porkmového tuku
Orechy pomelieme spolu s piškótami a hrozienka rozmixujeme. Cukor dáme skaramelizovať, zalejeme vodou a rumom a necháme rozvariť.
Do misy dáme orechy, piškóty, hrozienka, vychladnutý karamel a vypracujeme pevnú hmotu. Navlhčenými rukami robíme guličky. Na kuchynskej mriežke necháme chvíľu sušiť.
Špice namáčame do čokoládovej polevy, necháme stuhnúť, ozdobíme mandľou a vložíme do košíčka.
Poleva: Vo vodnom kúpeli, za stálehho miešania, rozpustíme polámanú čokoládu s tukom.