Strapaté zemiakové pampúchy
500 g zemiakov, 50 g tuku (margarín), 1ČL prášku do pečiva, 100 g múky, 2 vajcia, muškátový oriešok, tuk na vyprážanie (cca 1 liter), soľ, čierne korenie, 1 dcl vody
Ako na to:Dajte zovrieť vodu s troškou soli a tukom. Do vriacej tekutiny naraz vsypte múku a miešajte, kým sa masa neoddeľuje od hrnca. Preložte do misky a hneď vmiešajte jedno vajce. Cesto nechajte vychladnúť.
Zemiaky ošúpte, umyte a na hrubo nastrúhajte. Do masy vmiešajte druhé vajce, pridajte postrúhané zemiaky a prášok do pečiva. Osoľte, okoreňte a dochuťte trochou muškátového orieška. Podľa potreby pridajte múku - cesto má byť ako na placky. Tuk vo fritovacom hrnci (alebo inom vysokom hrnci) zohrejte. Pomocou dvoch polievkových lyžíc vkladajte kúsky cesta do rozpáleného tuku. Vyprážajte cca 8-10 min.