Furmanská roláda

Potrebujeme:

1 000 g prerasteného bravčového bôčika, 2 cibule, 2 domáce klobáy, 1 lyžička mletej červenej papriky, 3 strúčiky cesnaku, soľ, 1 lyžička drvenej rasce, olej

Ako na to:

Bôčik vykostíme, umyjeme, osušíme, rozrežeme na plát a dobre vyklepeme. Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska. Pretlačneý cesnak, papriku, soľ, trochu oleja a rascu vymiešame, zmesou potrieme mäsový plát, obložíme cibuľou, celými klobásami, zvinieme do rolády a previažeme niťou.
Na pekáči rozohrejeme olej a roládu zo všetkých strán opečieme. Podlejeme vriacou vodou, prikryjeme a vo vyhriatej rúre dusíme 45 min. Počas pečenia obraciame a polievame šťavu. Potom odkryjeme a pečieme ešte aspoň 20 min.

01.05.2011

Podobné recepty