Rybí paprikáš

Potrebujeme:

800 g mäsa z kapra, 2 lyžice citrónovej šťavy, soľ, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžičky mletej sladkej papriky, 60 g slaniny, 50 g masla, 2 cibule, 1 lyžica paradakového pretlaku, 1 fefrónka, 100 ml vývaru, 200 ml smotany, mleté biele korenie, 2 lyžice kyslej smotany

Ako na to:

Rybu nakrájame na menšie plátky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, necháme uležať a potom ich osušíme, osolíme a obalíme v múke s mleteu paprikou.
Slaninu speníme s maslom a nakrájanou cibuľou. Pridáme rybu, opečieme ju, pokvapkáme pretlakom, posypeme zvyšnou paprikou a nakrájanou feferónkou. Mäso podlejeme vývarom a dusíme. Nakoniec vmiešame smotanu, dochutíme soľou a korením. Hotový pokrm zdobíme kyslou smotanou.

28.04.2011

Podobné recepty