Rozpučené zemiaky s rozmarínom
Potrebujeme:
1,5 kg zemiakov, soľ, 1 cibuľa, 80 g masla, mleté čierne korenie, čerstvý rozmarín, 200 ml mlieka
Ako na to:Surové zemiaky v šupke osolíme, v rúre upečieme domäkka a potom ich olúpeme. V hrnci opražíme na masle cibuľu, pridáme mleté čierne korenie a nakrájaný rozmarín a potom zemiaky, ktoré rozpučíme a zľahka opečieme. Prilejeme mlieko a všetko zvaríme do hustej hmoty. Osolíme a podávame ozdobené vetvičkou rozmarínu.
28.04.2011
Podobné recepty
Kurča s rozmarínom, Jahňacie kolienko pečené s cesnakom a rozmarínom, Prekladaný zemiak, Prekladaný zemiak, “Tagliata di Manzo” s grilovanou zeleninou, pečené zemiaky na rozmaríne, Zemiaková polievka s rozmarínom, Zapekaná mäsová špecialita, Zemiaky s chilli zeleninou, Cuketové lievance, Sviečkovica na taliansky spôsob