Zverinové závitky na borievkach
4 plátky diviačeho stehna, 250 g údeného mäsa, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice strúhanky, 4 guľôčky borievok, hladká múka, olej, 1 cibuľa, vegeta, 200 ml kečupu
Ako na to:Údené mäso zomelieme, pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie a zahustíme strúhankou. Plátky mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme drvenými borievkmi a prikryjeme zmesou z údeného mäsa. Zvinieme a stiahneme niťou.
Závitky obalíme v múke, opečieme v oleji, vyberieme a naskladáme do pekáčika. Do výpeku pridáme trochu oleja, orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme vegetu a zmesou polejem závitky. V rúre dusíme domäkka.
Nakoniec primiešme kečup chvíľu podusíme.