Bažant na smotane
1 bažant, 80 g slaniny, soľ, 80 g masla, 5 zrniek čierneho korenia, 3 zrnká nového korenia, 2 bobkové listy, 1 cibuľa, 100 ml suchého bieleho vína, 1 lyžička hladkej múky, 200 ml sladkej smotany, 2 lyžice citrónovej šťavy
Ako na to:Bažanta prešpikujeme polovicou nakrájanej slaniny a osolíme. Do pekáča dáme maslo, zvyšok slaniny, čierne a nové korenie, bobkový list a nakrájanú cibuľu. Na to položíme bažanta, priklopíme a pečieme v úre.
Mäso podlievame a pred dopečením prilejeme víno. Potom bažanta vyberieme, do pekáča vsypeme múku, podlejeme vodou, pridáme smotanu a citrónovú šťavu. Mäso naporciujeme a prehrejeme v smotanovej omáčke.