Pečené zemiaky s dvoma omáčkami

Potrebujeme:

1 kg zemiakov, 2 PL soli, 1 PL provensálského korenia, , Omáčky:, 1 zväzok reďkoviek, 2 zväzky póru, 1 strúčik cesnaku, 2 tégliky plnotučného jogurtu, čerstvo namleté biele korenie, 2 vajcia, 1 zväzok pažítky, ¼ kg tvarohu, 5 PL mlieka

Ako na to:

Zemiaky dôkladne umyte a rozpoľte. Plech na pečenie posypte soľou a bylinkami. Polky zemiakov klaďte reznou plochou na plech a v predhriatej rúre pečte asi 45 min. Zemiaky podávajte s omáčkami. Výborné je to s vychladeným kefírom.

Jogurtová omáčka: Umyté reďkovky nakrájajte na drobné tyčinky, pór na prúžky. Olúpaný cesnak nakrájajte na plátky alebo rozdrťte. Zmiešajte jogurt s nakrájanými reďkovkami, pórom a cesnakom (časť zeleniny dajte bokom na ozdobenie). Zmes osoľte a okoreňte. Misku naplňte omáčkou a ozdobte reďkovkami a pórom.

Tvarohová omáčka: Vajcia uvarte natvrdo (asi 10 min). Umytú pažítku nadrobno pokrájajte. Vychladnuté vajcia olúpte a nakrájajte na kocky. Tvaroh nahladko rozmiešajte s mliekom, pokrájanou pažítkou a vajíčkom. Osoľte a okoreňte.

05.10.2006

Podobné recepty