Strapaté knedle v kapuste so škvarkami
750 g surových zemiakov, 500 g uvarených zemiakov, 1 vajce, soľ, 300 g hrubej múky, 300 g bravčového bôčika, 400 g kyslej kapusty, rasca, 1 cibuľa, 100 g masti, polohrubá múka, cukor
Ako na to:Surové i uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme vajce, soľ, hrubú múku. Z cesta vykrajujeme veľké knedličky, vhadzujeme ich do vriacej osolenej vody a varíme asi 10 min.
Bôčik nakrájame na kocky, osolíme a upečieme. Kapustu prekrájame, uvaríme v osolenej vode s rascou, scedíme a vývar uchováme. Cibuľu opražíme na masti, zaprášime polohrubou múkou, prilejeme vývar z kapusty, povaríme, vlejeme do kapusty, osladíme a povaríme.
Uvarené knedle premiešame s kapustou a pri podávaním prelievame masťou so škvarkami z bôčika.