Paradajková polievka s haluškami

Potrebujeme:

50 g masla, 1 lyžica hladkej múky, 1 l zeleninového vývaru, 250 g sterilizovaných paradajok, 80 g paradajkového pretlaku, bazalka, mletá škorica, soľ, mleté čierne korenie, cukor
Halušky: 1 žĺtok, 2 lyžice polohrubej múky, 1 lyžica mlieka, soľ, 1 lyžička tymianu, sneh z bielkov

Ako na to:

V hrnci opražíme na rozohriatom masle múku, zalejeme studeným vývarom a uvedieme do varu. Pridáme paradajky vrátane šťavy, pretlak a bazalku, počas varu škoricu.
Polievku rozmixujeme, osolíme, okoreníme, osladíme a za mierneho varu do nej zavaríme halušky.
Halušky: Z uvedených surovín vypracujeme cestíčko a vmiešame doň sneh z bielkov. Halušky vykrajujeme lyžičkoou. V polievke ich varíme, kým nevyplávajú na povrch.

08.05.2011

Podobné recepty